Blog
2014 22 Oct

Cum valorificam existenta blog-urilor

Crearea unui blog pentru o afacere este parte componenta a unei strategii globale de marketing de continut, care se bazeaza simultan pe credibilitate, cresterea expunerii online, a traficului si a ratelor de conversie . Dar pentru ca eforturile sustinute sa aiba efecte pozitive, continutul blog-ul dvs. trebuie sa ajunga la publicul dorit . Iata cateva modalitati prin care se poate configura parcursul acestui proces:

Foloseste cuvinte cheie intr-un mod inteligent:

După alegerea cuvintelor cheie potrivite, e timpul sa le puneti in acțiune, prin introducerea strategica a acestora pe toata intinderea fragmentului. Motoarele de cautare puteau fi manipulate in trecut prin plasarea abundenta a aceluiasi cuvant cheie, insa in prezent, aceasta tactica atrage diverse penalizari. Algoritmul imbunatatit a determinat schimbarea dramatica a acestui aspect, prin intermediul diverselor actualizari: Google Panda , Penguin si Penguin 2.0

Cateva tehnici de introducere a cuvintelor cheie:

  • Puneți cuvantul cheie primar (in titlul principal al fiecarei pagini)
  • Utilizati-l o data în primele 100 de cuvinte
  • Utilizati-l o data in incheiere sau in ultimul paragraf
  • Introduceti aceste cuvinte in etichetele de titlu si in descrierile meta
  • Integrati aceste structuri in subtitluri, după caz
  • Folositi in mod natural cuvinte cheie si fraze asemanatoare in intregul articol

Viteza site-ului este un factor tot mai important in algoritmul de clasament. Solutiile de gazduire online castiga popularitate, pentru ca Google continua sa acorde o importanta din ce in ce mai ridicata fata de perioada de incarcare a paginilor web.
Lungimea ideala a unui articol este discutabila, insa un studiu de a aratat ca alegerea numărul optim de cuvinte utilizate depinde direct proportional de industrie. Datele au fost bazate pe primele cinci categorii de bloguri, specifice pentru fiecare nisa:

Noutati din domeniul tehnologic- 181 de cuvinte
Lifestyle-183 de cuvinte
Stiri Web - 329 de cuvinte
Politica - 465 de cuvinte
Sanatate - 666 de cuvinte
Marketing - 1.085 de cuvinte
Finante - 1225 de cuvinte
Dezvoltarea personală - 1.470 de cuvinte

Includerea imaginilor:

Inserarea unei imagini intr- un post pe blog are unele beneficii SEO . Pentru a profita de aceste avantaje, se incorporeaza ALT tag-uri in codul HTML. Incercati sa pastrati cuvantul sau expresia cheie cat mai scurta posibil, insa extrem de relevanta, astfel încat motoarele de cautare sa o identifice cu usurinta.
In aceeasi ordine de idei, este inteligenta abordrea metodei de a include link-uri suplimentare in bara laterală, prin instalarea unor filtre, precum "categorii" și "articole recente". Acest lucru permite vizitatorilor sa găseasca rapid alte blog-uri de care sunt interesati, fara a necesita explorarea extinsa.

In cele din urma, distribuirea continutului pe orice site-uri de social networking reprezinta o parte care poate fi avantajoasa din punct de vedere SEO . Este nevoie doar de un minut pentru a face acest lucru, insa aceasta alternativa creste imediat vizibilitatea blog-ul dvs. , deoarece fiecare mesaj va aparea in toate fluxurile de vizitatori. In plus, se genereaza anumite semnale sociale, care s-au dovedit factori ce influenteaza îmbunatatirea pozitiei unei pagini, in topul rezultatelor generate de motoarele de cautare .

scris de

Iulia Draghici seo executive